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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
11/08/2020 |
Data da última atualização: |
11/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, J. R.; KOTZEBUE, L. R. V.; FREITAS, D. B.; MATTOS, A. L. A.; COSTA JÚNIOR, A. E. DA; MAZZETTO, S. E.; LOMONACO, D. |
Afiliação: |
JÉSSICA RIBEIRO OLIVEIRA, Departamento de Química Orgânica e Inorgânica da Universidade Federal do Ceará; LLOYD RYAN VIANA KOTZEBUE, Departamento de Química Orgânica e Inorgânica da Universidade Federal do Ceará; DANIELE BARBOSA FREITAS, Departamento de Química Orgânica e Inorgânica da Universidade Federal do Ceará; ADRIANO LINCOLN ALBUQUERQUE MATTOS, CNPAT; ANTÔNIO EUFRÁSIO DA COSTA JÚNIOR, Departamento de Química Orgânica e Inorgânica da Universidade Federal do Ceará; SELMA ELAINE MAZZETTO, Departamento de Química Orgânica e Inorgânica da Universidade Federal do Ceará; DIEGO LOMONACO, Departamento de Química Orgânica e Inorgânica da Universidade Federal do Ceará. |
Título: |
Towards novel high-performance bio-composites: Polybenzoxazine-based matrix reinforced with Manicaria saccifera fabrics. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Composites. Part B, Engineering, v. 194, art. no. 108060, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.compositesb.2020.108060 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Compósito de matriz de polímero; PMCs; Polymer-matrix composites; Prepreg; Resinas de resina de resetting; Resins Fibers; Thermosetting resin. |
Thesagro: |
Propriedade Mecânica; Resina. |
Thesaurus Nal: |
Mechanical properties. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
23/10/2017 |
Autoria: |
AMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal TOÉ BENINCÁ, T.; STEFFENS, C. A. |
Afiliação: |
Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Alexandra Goede de Souza, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Thalita Dal Toé Benincá, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias. |
Título: |
Fruit quality of Brazilian genotypes of feijoa at harvest and after storage. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 734-742, ago. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Qualidade dos frutos de genótipos brasileiros de goiabeiraserrana na colheita e após o armazenamento. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the physicochemical attributes and vitamin C contents of fruits of five Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana), at harvest and after cold storage. The Alcântara, Mattos, Helena, and Nonante cultivars, as well as accession 2316, were studied. The assessed attributes were: fresh mass loss, titratable acidity, soluble solids contents, soluble solids contents/titratable acidity ratio, pH, skin and flesh color, texture, and vitamin C contents (skin and flesh). After storage, there were reductions of 2.9% in soluble solids contents, of 32.2% in titratable acidity, and of approximately 85% in texture attributes, besides increases of 36.3% in the soluble solids contents/titratable acidity ratio and of 21.7% in the pH of fruits. The vitamin C content in the skin was higher than that in the flesh, and increased in both skin and flesh after storage. 'Alcântara' fruits have the highest contents of vitamin C in the skin and flesh. Fruits of 'Nonante' and 'Mattos' show better preservation of the texture attributes, and fruits of 'Nonante', the lowest levels of flesh browning during storage. |
Palavras-Chave: |
Alimento funcional; Antioxidante natural; Frutífera nativa; Functional food; Native fruit trees; Natural antioxidant; Postharvest; Sólido soluvel; Soluble solids content. |
Thesagro: |
Pós-colheita; Vitamina C. |
Thesaurus NAL: |
Acca sellowiana; Ascorbic acid. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165378/1/Fruit-quality-of-brazilian.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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